Сторінки із теґом work study canada .

Нові імміграційні правила для іноземних студентів у Канаді

1 червня 2014 року для всіх іноземних студентів у Канаді вступають у дію нові правила та регулювання, нещодавно оприлюднені урядом Канади, зокрема її Департаментом з питань громадянства та імміграції (Citizenship and Immigration Canada — CIC) на їхньому сайті.

навчання канадаВідповідно до повідомлення на сайті, нові правила покращать рівень наданих у Канаді послуг справжнім (чесним) студентам, у той же час захищаючи репутацію Канади як країни з високоякісною освітою та зменшуючи ризики шахрайства і недотримання правил навчальних програм.

Зокрема, основні нові правила, що стосуються і українців, полягають у наступному (де Тепер — з 1 червня 2014 року, Раніше — до 1 червня 2014 року):

  • Тепер: заявник на дозвіл на навчання (study permit) повинен бути зарахованим на певну програму навчання і продовжувати навчатися саме на цій програмі, інакше студенту можуть висунути вимогу залишити територію Канади. Раніше: заявник на дозвіл на навчання міг показати свої наміри навчатися на певній програмі в Канаді.
  • Тепер: дозволи на навчання надаються лише успішним студентам, і лише для навчання у тих навчальних закладах, які акредитовані урядом приймати іноземних студентів (так звані designated institutions). Раніше така спеціальна акредитація навчальних закладів була відсутня.
  • Тепер отримання дозволу на навчання автоматично надає його власнику право працювати за межами кампусу (off-campus) не більше 20 год. на тиждень під час навчання і повний робочий день під час офіційних перерв у навчанні. Навчання має тривати 6 місяців і довше, але при цьому підпадати під категорію “академічного — academic”, “професійно-технічного — vocational” або “професійного — professional” та вести до отримання ступеня (degree), диплому (diploma) чи сертифікату (certificate). Раніше студенти державних і деяких приватних вищих навчальних закладів повинні були спершу отримати дозвіл на роботу за межами кампусу (Off-Campus Work Permit).
  • Тепер спеціальний дозвіл на роботу для проходження практики як компонента програми навчання — Co-Op Work Permit — можуть отримати лише ті іноземні студенти, які навчаються у середніх школах або у навчальних закладах, спеціально акредитованих для прийняття іноземних студентів (designated institutions), на програмах, де практика є невід’ємним компонентом навчання. Раніше такий дозвіл отримували студенти будь-якого навчального закладу, коли програма навчання включала практику.
  • Тепер відвідувачі Канади, які мають візитерську візу (TRV), можуть подавати заяву на дозвіл на навчання, перебуваючи на території Канади, для навчання на рівні дошкільному (pre-school) чи середньої школи (primary of secondary level), а також коли вони навчаються на програмі академічного обміну або в акредитованому навчальному закладові, або закінчили спеціальну програму, необхідну для вступу в акредитований навчальний заклад. Раніше не можна було подавати заявку на дозвіл на навчання на території Канади взагалі.
  • Тепер дозвіл на навчання стає недійсним через 90 днів після закінчення навчання, і студент має залишити територію Канади після закінчення даного обучение канадатерміну, якщо у нього нема дійсного дозволу на роботу чи іншого дозволу на перебування у Канаді. Раніше іноземні студенти могли легально залишатися на території Канади аж до закінчення терміну дії їхнього дозволу на навчання.
  • Тепер випускники-іноземці, які мають право подаватися на спеціальний дозвіл на роботу після закінчення навчання (Post-Graduation Work Permit), можуть починати працювати на повний робочий день відразу після закінчення програми навчання у той час, коли їхня заява на даний дозвіл на роботу розглядається, і рішення ще не прийняте. Раніше випускники-іноземці мали право починати працювати лише після остаточного отримання такого дозволу на роботу.

Важлива інформація для тих, хто вже подав заяву на дозвіл на навчання або планує подавати найближчим часом, або розпочне навчатися до 1 червня 2014:

  • Іноземним студентам, які вже мають дозвіл на навчання та на момент вступу в силу нових правил навчаються у неакредитованих навчальних закладах (або ще неакредитованих), буде дозволено завершити своє навчання, навчаючись при цьому не довше, ніж три роки з моменту вступу в силу нових регулювань.
  • Іноземним студентам, які вже навчаються в неакредитованих навчальних закладах і мають Off-Campus Work Permit (Дозвіл на роботу за межами кампусу) або Co-Op Work Permit (Дозвіл для проходження практики як компонента програми навчання) буде дозволено продовжувати використовувати та, у разі потреби, поновлювати дані дозволи на роботу аж до закінчення програми навчання, за умови, що програма навчання триває не довше, ніж три роки після вступу в силу нових регулювань.

Від агенції Вивчай!:

Усі навчальні заклади-партнери освітньої агенції Вивчай! у Канаді наразі проходять акредитацію та змінюють програму навчання відповідно до нових вимог уряду Канади (ті заклади, яким це зараз необхідно робити).

Усі апліканти, які планували подавати заявки на програму Co-Op, можуть зробити це за попередньою схемою до 1 червня 2014 року, навіть якщо початок навчання за програмою запланований на дату після 1 червня 2014 року. Більшість мовних шкіл надають спеціальні знижки на довгострокове навчання на мовних курсах саме зараз, тому поспішайте.

RSS (Opens New Window)